Logo’s verbeelden social distancing

campagnes • 31 maart 2020 • pascal engbers

Normaliter zijn logo’s heilig in bedrijvenland, maar voor het grotere belang maken merken als Coca-Cola, McDonald’s en Audi nu graag een uitzondering.

Coca-Cola

Coca-Cola heeft een enorm billboard op Times Square geplaatst met een social distancing-boodschap. Er is extra ruimte gemaakt tussen de letters, waar deze normaal gesproken verbonden zijn.

Chiquita

Chiquita’s boodschap is met de aanpassing van het logo direct duidelijk. Miss Chiquita, de dame die normaliter het logo siert, is er nu niet. Ze is thuis sociaal afstand aan het houden.

McDonald’s

#StaySafe. McDonald’s heeft de beroemde gouden bogen nu van elkaar verwijderd.

Nike

‘Just do it’, maar nu anders. ‘If you ever dreamed of playing for millions around the world, now is your chance,’ zegt de advertentie. ‘Play inside, play for the world.’

BurgerKing

De bekende hamburgerketen paste de pay-off in zijn communicatie aan om te benadrukken dat mensen nu thuis moeten blijven.

Guinness

Ondanks het feit dat de communicatie-uiting niet van Guinness zelf kwam, ging deze direct viral vanwege de creatieve eenvoud en duidelijkheid ervan. Blijf thuis. (De advertentie werd ontwikkeld door freelance copywriter Luke O’Reilly).

Randstad

Het Nederlandse Randstad heeft om de boodschap 'houd afstand' te benadrukken het logo aangepast.

IKEA

De Zweeds retailer geeft middels zijn welbekende gebruiksaanwijzing aan hoe thuis te blijven in de social-campagne: Stay Home. Uiteraard is het gehele stappenplan uitgelegd met tekeningen. Er is ook aan de broodnodige toiletrollen gedacht. De advertentie is ontwikkeld door McCann Israel.

Jeep

Jeep kwam met een advertentie in Peru die zegt dat wanneer je offroad wilt, je dit thuis zult moeten doen - want dat is 'the best view for these days'. De befaamde Jeep blijft dus voorlopig binnen. De uiting is gerealiseerd door bureau Mood.

Audi

Audi en Volkswagen, beide onderdeel van dezelfde overkoepelende organisatie, hebben tijdelijk op hun social media de logo's aangepast. Audi scheidde de beroemde ringen van elkaar en voegt een videoboodschap toe: 'Blijf thuis en houd afstand.'

Volkswagen

Eenzelfde soort boodschap komt vanuit het Duitse Volkswagen, waar de V en de W nu gescheiden zijn.

Volg ons liveblog op Adformatie.nl voor het meest actuele impactnieuws