(Future) CMO of the Year 2024

Brenda Smith, CMO van AS Watson, is gekozen tot CMO of the Year 2024. Dit jaar is het derde jaar dat de award wordt uitgereikt op CMO Day.


De prijs is een erkenning voor vernieuwende en inspirerende (future) marketingdirecteuren die resultaten boeken. Naast Brenda Smith, waren Stijn Mentrop-Huliselan (McDonald's) Valentijn van Santvoort (Holie), Bas Verheijen (Hema) en Leo Hensen (Odido) genomineerd voor CMO of the Year.


De jury prees Smith om de transformatie die de organisatie de afgelopen jaren heeft gemaakt. 'AS Watson was van origine een inkoopgedreven organisatie. Het is knap hoe Brenda de marketingdiscipline van marginaal tot leidend in strategie heeft omgebogen. Op alle domeinen – van assortiment tot imago en van duurzaamheid tot winkelmedewerker – zijn reuzestappen gezet.'

Kruidvat behaalde in 2023 goede scores op belangrijke merkparameters, ook groeide het imago op duurzaamheid en inclusiviteit en realiseerde het bedrijf een forse omzetgroei en een reputatiescore van 7,5. Smith kreeg - in aanwezigheid van ruim 150 CMO's - de award overhandigd van de vorige CMO of the Year, Johan van der Zanden van Albert Heijn.


Koen Coopmans (Team lead acquisition marketing Nationale Postcode Loterij) werd gekozen tot de tweede Future CMO of the Year, voor talenten onder de 29 jaar.


Coopmans noemt zichzelf een moderne, brede marketeer met kennis van strategie, creatie, data, offline en online media. Zijn passie voor marketing houdt niet op bij een gelanceerde campagne.

Hij is een aanjager en neemt graag de rol van projectmanager, of zelfs stakeholdermanager, op zich. Zijn brede scoop bleek ook duidelijk uit zijn case. Ook zag de jury zijn toegevoegde waarde binnen de complexe organisatie van de Nationale Postcode Loterij. Een belangrijk project waaraan hij succesvol een bijdrage deed was de introductie van de nieuwe producten Plus en Premium. Lees  hier  meer over alle winnaars en genomineerden voor (Future) CMO of the Year. 


Met dank aan de vakjury!CMO of the Year


Dorkas Koenen (CMO Rabobank, CMO of the Year 2022)

Beate van Dongen Crombags (partner customer experience & digital transformation EY)

Edgar Molenaars(partner customer & brand advisory KPMG)

Johan van der Zanden (CMO Albert Heijn, CMO of the Year 2023)

Lara Molendijk (New Growth Strategies)

Ralph Wisbrun (Ace)

Susanne van Nierop (hoofredacteur Adformatie)

Future CMO of the Year


Yvonne Nassar (hoofd marketing & communicatie Van Gogh Museum)

Erik Hoogenhout (Director business development marketing & operations CMS)

Jordi Hillenga (marketing & formule manager Ziengs, Future CMO of the Year 2023)

Dean Cooman (head of talent Boomerang FT)

Susanne van Nierop (hoofredacteur Adformatie)

Save the date: CMO Day 2025 vindt plaats op donderdag 15 mei. Ben je CMO of marketing director? Meld je hier aan.

Volg al het marketingnieuws op Adformatie.nl