Je kan het
niet winnen met alleen naams-bekendheid

merkstrategie • van onze partner blauw research

Ontdek de KPIs die echt belangrijk zijn in het realiseren van merkgroei

Iedereen kent je merk inmiddels: de vele awareness campagnes van de afgelopen jaren hebben hun vruchten afgeworpen. Het heeft wat tijd en geld gekost, maar volgens de brand tracker is je naamsbekendheid flink gestegen. En tóch, ondanks alle moeite, blijft de gewenste groei in omzet en klanten achter. De reden? Je focust niet op de juiste KPIs.

De klassieke brand tracker is zonder twijfel een uitstekende manier om te ontdekken hoeveel mensen jouw merk kennen. Maar of die mensen jouw merk ook daadwerkelijk kopen? Dat is een hele andere vraag! Om hier antwoord op te kunnen krijgen is het cruciaal om op een andere manier naar jouw merk te kijken: Brand New Tracking.


In onze nieuwste infographic laten we zien wat het verschil is tussen Brand New Tracking en de klassieke brand tracker, en welk effect dit heeft op je merk. De klassieke meetmethode gaat er namelijk van uit dat we als consument bewuste, rationele beslissers zijn. Maar inmiddels weten we wel beter: het overgrote deel (95%!) van onze beslissingen gebeurt automatisch, onbewust en op gevoel. En daar hoort een nieuwe visie op merkgroei bij!


Ook geven we je in de infographic tips hoe je daadwerkelijk in het keuzeproces van een klant terecht komt. Hoe zet je een consument aan tot actie? En op welke KPIs moet je focussen om daadwerkelijk iets te zeggen over je merkgroei?

Ontdek het in onze infographic Brand Tracking: oud vs. nieuw.

Van onze partner

Volg al het laatste impactnieuws op Adformatie.nl