CMO's in beeld

CMO Studio is dé contentserie voor de CMO Community van Adformatie. Iedere twee weken interviewt Roderick Mirande een toonaangevende CMO of marketing director. De serie ook te beluisteren als podcast via de bekende streamingplatformen.

 Nienke van de Streek
(Aldi)

Het verhaal van ‘minder betalen en toch meer krijgen’ blijven laden, totdat het goed blijft hangen. Dat is misschien wel de belangrijkste taak van Nienke van de Streek, managing director marketing bij Aldi Nederland. Maar wat doe je als je je als discounter wil profileren, maar minder budget hebt dan de markt? Het enige juiste antwoord? Opvallen! ‘We meten elke week duizenden artikelen om zeker te weten dat ons prijsniveau goed is.’

 Marcel Aalders
(CarpetRight) 

'Marketeers moeten de taal van sales en van de CFO spreken’, vindt Marcel Aalders, CMO van CartpetRight. Hij noemt zichzelf ook wel 'Chief Prioritising Officer': 'Het is niet de vraag wát we vandaag gaan doen, maar wat éérst.'

 Patrick Kuijsters
(Volksbank)

Dat De Volksbank zich positioneert als ‘bankier met de menselijke maat’, voegt ook waarde toe aan de andere vier merken zegt Patrick Kuijsters, Director Marketing and Digital bij de Volksbank. Hij bespreekt de actualiteit van het marketingvak, gaat in op het laatste marketing- en merknieuws van de Volksbank én roept Hij ‘Het Aandachtspunt van de Week’ uit. Daarna gaat hij dieper in op de marketingstrategie van de Volksbank en de merken SNS Bank, ASN Bank, Regiobank en BLG Wonen.

 Corné Hoogendoorn
(Corendon) 

Corendon stuurde een video naar zijn klanten, waarin directeur directeur Steven van der Heijden en oprichter Atilay Uslu – blauwbekkend op de vleugel van een 737 – hun klanten bedankten voor het accepteren van een voucher en voor hun geduld. Én Uslu verscheen ook in een commercial (‘We kunnen weer’) met Corendon-characters Cor en Don. Is het bedrijf bezig met een charmeoffensief?

House of Executives

De CMO Community maakt onderdeel uit van House of Executives. Dat is een label van Sijthoff Media dat gespecialiseerd is in het opbouwen en onderhouden van boardroom-netwerken voor CFO, CHRO, CIO, CMO en M&A. House of Executives ontplooit activiteiten voor C-level-executives uit het bedrijfsleven en de overheid in Nederland en België.


Bekijk alle interviews van CMO Studio via de CMO Suite op Adformatie.nl

Volg  Adformatie.nl voor het meest actuele Marcom-nieuws